Mail: info@art4elkaar.nlKunsteducatie

 

Educatief Kunstproject: “Kinderen en hun Buurt”

Sinds 2010 organiseert Art4elkaar het multidisciplinaire educatieve kunstproject voor scholieren met als thema “Kinderen en hun Buurt”. In totaal hebben meer dan 1500 kinderen aan de projecten deelgenomen.

Dit educatief kunstproject is ook aangepast aan speciaal onderwijs (SO) en zo werkt Art4elkaar al enige tijd met succes samen met een aantal SO scholen.

Art4elkaar biedt inhoudelijke en artistieke kwaliteiten en werkt samen met professionele kunstenaars die ruime educatieve en pedagogische ervaring hebben.

Het project bestaat uit 4 activiteiten.

  • Tijdens de wandeling naar een expositieruimte en/of een atelier in hun buurt maken de scholieren foto’s van hun omgeving.
  • De foto’s worden de inspiratiebron voor het schilderen.
  • Het schilderij wordt het decor voor de animatiefilm.
  • De scholieren ronden de animatiefilm af met geluid en muziek.

Op een speelse wijze maken de kinderen zo kennis met verschillende kunstdisciplines en werken samen aan een aansprekend eindresultaat.

Als afsluiting van het project wordt er een presentatie met een feestelijke opening georganiseerd bij een kunstinstelling in de buurt.

Met dit project wil Art4elkaar de kinderen meer betrekken bij de kunst en cultuur van hun stadsdeel. Daarnaast worden de kinderen in de gelegenheid gebracht om te leren communiceren en samen te werken, hun talenten te ontwikkelen en hun buurt, kunst en cultuur leren waarderen.

 


Mede mogelijk gemaakt door

     

 

 

 

 

 

 

                   

 

Newsletter Sign Up


sikiş rus porno